Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti alla carbonara
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g wędzonego wieprzowego podgardla (guanciale) pokrojonego w 1 cm kostkę
-
15 g oliwy z oliwek
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24.2 g
Kalorie
2999 kJ /
716.8 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
63.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 Min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 Min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 Min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 Min
Spaghetti z kaparami i anchois (TM7)
35 Min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 Min
Makaron z kurczakiem, brokułem i szpinakiem (BLW, dla dzieci)
30 Min
Spaghetti carbonara
25 Min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 Min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
35 Min
Makaron a'la carbonara
30 Min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 Min